Buzdolabından kuluçka makinası yaptı

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde beslediği tavuklardan verim alamayan üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Raşit Sabancı, civciv üretmek için buzdolabından kuluçka makinesi yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mart 2014 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Buzdolabından kuluçka makinası yaptı

Fethiye'nin Karaçulha Beldesi Çardak Mahallesi'nde oturan Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Raşit Sabancı, beslediği tavuklardan yeterli verim alamayınca kuluçka makinesi yapmaya karar verdi. Öncelikle makinenin projesini hazırlayan Sabancı, daha sonra eski bir buzdolabı satın alarak işe başladı. Merdaneli çamaşır makinesi, sera şanzımanı, fırın, ampul, termometre ve domates kasası kullandığı kuluçka makinesini 20 günde tamamlayan Sabancı, montaj aşamasında babası 56 yaşındaki Hıdır Sabancı'dan yardım aldı.

YÜZDE 80 BAŞARI ELDE ETTİ

Raşit Sabancı 1000 yumurta kapasiteli kuluçka makinesine 300 yumurta koyarak 1 ay önce üretime başladı. Yumurtalarından yüzde 80 oranında civciv çıkarmayı başaran Sabancı'nın kuluçka makinesi, komşularının da dikkatini çekti. Mahalleli civciv çıkarması için Sabancı'ya yumurta getirmeye başladı. İçerdeki sıcaklığı 37.5 derecede sabitleyen makine yumurtaları döndürerek, eşit derecede ışık ve ısı almalarına olanak sağlıyor. Makinenin içinde nem oranı yüzde 60 civarında tutulurken, 21 gün süren kuluçka döneminin sonlarına doğru nem oranı yükseltiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber