BDP'liler oyları karıştırıp BBP ve BTP'ye oy verdi

Güneydoğu'da BDP'li seçmenler parti ismi ile benzeşen BBP ve BTP'ye de oy verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Nisan 2014 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BDP'liler oyları karıştırıp BBP ve BTP'ye oy verdi

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da bazı BDP'liler isim benzerliğinden dolayı BBP (Büyük Birlik Partisi) ve BTP'ye (Haydar Baş) oy verdi.

BDP YANLIŞ OY NEDENİYLE HASANKEYF'İ KAYBETTİ

Bu yanlışlık nedeniyle BDP, Batman Hasankeyf ilçesinde belediye başkanlığını kaybetti. Hasankeyf'te Ak Parti 8 oy farkıyla kazandı. Ama bu ilçede BTP'ye 86 ve BBP'ye de 6 oy çıktı. Haydar Baş'ın lideri olduğu BTP, ultra milliyetçi görüşleri ile tanınıyor.

İşte Hasankeyf ilçesinde oy oranları

MARDİN'DE 11 BİN OY, BTP VE BBP'YE GİTTİ

Yanlış oyların bariz bir şekilde görüldüğü illerden birisi de Mardin Büyükşehir belediyesi oldu. BDP burada parti olarak yer almadı. Bunun yerine Ahmet Türk bağımsız aday olarak gösterildi. Ama bu durum seçmene tam olarak anlatılamamış görünüyor. Zira burada Haydar Baş'ın partisi BTP 7.048 oy, BBP ise 4.056 oy aldı.

İşte Mardin'deki sonuçlar

HARDAR BAŞ'IN PARTİSİ BTP HAKKARİ'DE 3. PARTİ OLDU

Yanlış oyların yoğunlaştığı bir diğer il ise Hakkari oldu. BTP burada CHP ve MHP'yi geçerek 665 oy alarak 3. parti oldu.

BTP VE BBP, DİYARBAKIR'DA MHP'Yİ GEÇTİ

BDP ismiyle olan benzeşmeden dolayı Diyarbakır'da dahi BBP ve BDP yüksek oy aldı. Bu ilde bu iki parti de MHP'yi geçti. BBP Diyarbakır'da 7 bin oy alırken, BTP ise 5.771 oy aldı.

İşte Diyarbakır'daki sonuçlar

BTP, OYLARI KENDİNE SANDI

İşin en ilginç yanı ise BTP yanlışlıkla verilen oyları gerçek sandı. Haydar Baş'ın partisi BTP'nin yayın organı Yeni Mesaj bugünkü nüshasında Güneydoğu'da bir çok ilde 3. parti olduğunu belirterek sevindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber