CHP'den Ankara'da 246 sandığa itiraz

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili 246 sandık hakkında itirazda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yaptığı açıklamada bu sandıklardaki oyların sayısının 75 bin olduğunu söyledi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 01 Nisan 2014 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den Ankara'da 246 sandığa itiraz

Seçimler bitti ama Ankara'da CHP ile AK Parti arasındaki çekişme devam ediyor.

Melih Gökçek'in zaferini ilan ettiği ilde, CHP 12 bin sandığın 246'sında hatalı sayım yapıldığını öne sürerek ilçe seçim kurullarına itiraz etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "YSK, Ankara'daki farkı 32 bin olarak belirtiyor. İtiraza konu ettiğimiz 246 sandıkta 75 bin civarında oy kullanılmış durumda" dedi.

Günaydın, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada itirazda bulunulan ilçeleri ve sandık sayılarını da paylaştı:

Beypazarı (78), Yenimahalle (44), Mamak (28), Çankaya (27), Keçiören (28), Altındağ (18), Sincan (12), Polatlı (3), Etimesgut (3), Şereflikoçhisar (2), Ayaş (2), Pursaklar (1).

KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

Ankara'da adaylar bugün karşılıklı açıklamalarda da bulundu.

Yaptıkları itiraz sonucunda oylarının 10 bin daha artarak 40 bini aşacağını söyleyen Melih Gökçek, bir de suç duyurusunda bulundu.

CHP'yi kaos çıkarmaya çalışmakla suçlayan Gökçek, "Savcılara suç duyurusunda bulunuyorum, bunun sorumlusu bizzat Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'tır" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş ise YSK önünde toplanan vatandaşlara seslenerek "Önce il seçim kurullarına yaptığımız müracaatlar sonuçlanacak. Şu anda YSK'nın önünde yapacak bir şey yoktur" dedi.

CHP'DEN ÇAĞRI

CHP'den de sükunet çağrısı geldi. Anamuhalefet YSK ve ilçe seçim kurulları önünde bekleyen partililere "Eve dönün" çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptığı açıklamada, "İtirazlarımızı yaptık, bu doğrultuda vatandaşaların gelecek sonuçları beklemesi daha uygun olur" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber