Savcı ve hakimlerin maaşlarına zam geliyor

Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu dün toplandı. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, savcı ve hakimlerin maaşlarında artışlar yapılacağını bildirdi.

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin kanun tasarısının ele alındığını söyledi. Tasarının Meclis'e sevk edildiği bilgisini veren Çiçek, en alt kademedeki hakimden, başkanlara kadar her kademenin maaşlarında düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Söz konusu düzenlemeyle hakim ve savcıların maaşının bugünkünden daha iyi noktaya geleceğini belirten Çiçek, 'Bu da bizim yargıya bakışımızı gösterecek dedi.

'SALDIRI HÜKÜMETE'

Bir gazetecinin, Danıştay saldırısına ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'çete ve Susurluk' bağlantılarından bahsettiğini ancak kendisinin ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun böyle bir ifade kullanmadığını hatırlatarak, 'Kafa karışıklığı mı var?' sorusu üzerine Çiçek, şunları söyledi: 'Kafa karışıklığı yok. Çete ve örgütün tanımı ceza kanunlarında yapılmıştır. Doğru bilgi vermeye azami gayret ediyoruz. Hukuk devleti diyoruz, hazırlık tahkikatının içeriğini zorlayan bilgiler yazılıyor. Hijyenik olmayan bilgiler yazıldı. Kuvvetli şüphe olmazsa iddianame hazırlanamaz. Filtre edilmemiş bilgiler beraberinde bu tür sıkıntıları getiriyor.'

Saldırının hükümete karşı yapıldığı yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine de Çiçek, 'Verilmek istenen mesaj 'bu hükümet şunu sağlayamıyor' şeklindeydi ve amacına ulaştı. Biz bunu kendi aramızda (Başbakan ile Başbakan yokken Başbakan Yardımcısı ile) böyle değerlendirdik' dedi.

Meclis'e gönderilen Terörle Mücadele Yasası'nın unutulup unutulmadığı yönündeki bir soru üzerine de Çiçek, 'Yasa unutulmuş değil, konserve kanun çıkmıyor. Hiçbir şey unutulmadı. Haziran sonuna kadar yasalar çıksın diye uğraşıyoruz, Meclis'te çalışma saatleri uzatılarak, bu yasalar çıkarılmaya çalışılıyor' karşılığını verdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber