Muhtarlık seçimi kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

Aşkale ilçesine bağlı Tesicik köyünde çıkan silahlı kavgayı ayırmak isteyen bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2014 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarlık seçimi kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Tesicik köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgayı ayırmak isteyen bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Tesicik köyünde hayvanlarını sulamaya götüren Kasım Kılıç ve Adem Kılıç ile eski muhtar Hacı Osman Ülker (52) karşılaştı. Muhtarlığı 10 oyla kaybettiği öğrenilen Ülker'in, Kasım ve Adem Kılıç'a "Muhtarlık seçiminde kendisine neden oy vermediklerini" sorması üzerine tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ülker, tabancayla ateş etti. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışırken vurularak ağır yaralanan Halil Çoşkun (58), olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda yaralanan Kasım ve Adem Kılıç ise 112 Acil Servis ekiplerince Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Palandöken Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çoşkun'un cenazesi ise

Olayın ardından köyde jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alınırken, gözaltına alınan Ülker işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Aşkale Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Kervan ve Belediye Başkanı Enver Başaran da olayın ardından köye gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber