'Emekli Subaylar'dan AYM önünde eylem

Vardiya Bizde Platformu ve Emekli Subaylar Derneği, Anayasa mahkemesi önünde eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2014 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Emekli Subaylar'dan AYM önünde eylem

Anayasa Mahkemesi önünde toplanan Vardiye Bizde Platformu ve Emekli Subaylar Derneği üyeleri, "Haksız ve hukuksuz yargılanmalara son, Hak ihlali en büyük isyan sebebidir, Balyoz kararları hukuk katliamıdır" pankart ve dövizleri açtı.

Grup adına bir açıklama yapan Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Erdoğan Karakuş, "Son yıllarda, dış güçlerle birlik olarak Türkiye Cumhuriyetini yıkmak, ülkeyi bölmek isteyenler, TSK güçlüyken bunu başaramayacaklarını bildiklerinden çeşitli hilelerle TSK aleyhine düzmece siyasi davalar açtılar. Ancak açılan siyasi davaların hepsinin dış güçlerin de içinde sinsice yer aldığı kumpas, tertip, sahte delil ve ayarlanmış yargıyla yürütüldüğü ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Bütün gerçeklerin ortaya çıkmasına rağmen 'Balyoz, Askeri Casusluk, Gizli Belge' davalarından tutuklu olan kişilerin var olduğunu kaydeden Karakuş, şöyle devam etti:

"Seçilmiş hiçbir milletvekili hapiste olmamasına rağmen millet iradesi Engin Alan hapistedir. Yeri geldiğinde, gelmediğinde millet iradesi sözünü ileri demokrasi gibi ağızlarına pelesenk yapanlar, Engin Alan'a gelince millet iradesinden kaçmaktadır. Adaletin bu doğrultuda gerçekleşmesiyle; Türk yargısının dış güçlerin sinsi tuzağından kurtulduğu, ayarlanmış yargı töhmetinin ortadan kalktığı, yüce Türk milleti adına karar veren mahkemelere, yüce Türk milletinin inandığı, güvendiği yeni bir Türkiye doğacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber