MHP kazanmıştı, AKP itiraz etti, kazanan CHP oldu

Normalde MHP'nin kazandığı Manyas'ta AKP'nin itirazı üzerine yapılan yeniden sayım sonucunda CHP seçimi 20 oy farkla kazandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2014 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP kazanmıştı, AKP itiraz etti, kazanan CHP oldu

Normalde MHP'nin kazandığı Manyas'ta AKP'nin itirazı üzerine yapılan yeniden sayım sonucunda CHP seçimi 20 oy farkla kazandı. YSK Başkanı Sadi Güven, özellikle Ankara, İstanbul ve Antalya gibi büyükşehirlerde ıslak imzalı tutanaklarda hatalar olduğu iddiaları üzerine, "Islak imzalı tutanaklarda hata varsa, bunlar da düzeltilir, kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçlarına itiraz sürecinin bekleneceğini, bunun bir yasal süreç olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın, siyasi partilerimizin sakin olmalarını istiyorum. 30 sene hakimlik yaptım. Yasal hakkı olmadığı sürece hiç kimsenin bağırıp çağırarak hak elde ettiğini görmedim" dedi.

Resmi seçim sonuçları ne zaman açıklanacak ?

Kesin sonuçların ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine Güven, zorlu bir süreç dönemi yaşandığını, artık işin sonuna gelindiğini söyledi.

Islak imzalı tutanaklarla YSK verilerinin tutmadığı iddiası doğru mu ?

Bu soruya Güven, "Biz yüzde 90'ın üzerinde seçim sonuçlarını siyasi partilerle paylaştık, kendi internet sitemizde de yayınlıyoruz. Bu ıslak tutanaklar seçimin teminatıdır. Bu tutanaklarda yanlış varsa bunlar yine siyasi partilerin temsilcilerinin bulunduğu ilçe seçim kurullarında düzeltilecek ve internet sayfamızda yayınlanacaktır, kimsenin tedirginliği olmasın" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber