Başbuğ: Kararı ciddiye almıyorum

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ, Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararıyla ilgili, "Ciddiye almıyorum" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2014 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbuğ: Kararı ciddiye almıyorum

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ, Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararıyla ilgili, "Türkiye'de bu özel yetkili mahkemelerde süre gelen davaların kumpas olduğu ve bu kumpası yapanların seçilmiş polisler, savcılar, yargıçlar olduğu söylenildiği ortamda lütfen karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum" dedi.

Başbuğ, Engin Alan'ı Sincan'daki Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbuğ, Ergenekon Davasının gerekçeli kararının yayımlanmasının ardından birçok kişinin görüşünü almak için kendisini aradığını belirterek, "Ben özel yetkili savcıların hazırladığı iddianameyi ciddiye almadım. Özel yetkili mahkemenin 5 Ağustos 2013 günü vermiş olduğu kararı ciddiye almadım, savunma da yapmadım" diye konuştu.

Gazetecilerden bu konuya ilişkin kendisine soru sorulmamasını isteyen Başbuğ, şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'de bu özel yetkili mahkemelerde süre gelen davaların kumpas olduğu ve bu kumpası yapanların seçilmiş polisler, savcılar, yargıçlar olduğu söylenildiği bir ortamda bana lütfen kalkıp bu gerekçeli karar hakkında ne düşündüğümü sormayın. Ciddiye almıyorum. Size de tavsiyem zamanınızı fazla bununla harcamayın. Bu mahkeme vermiş olduğu kararı veya acaba vermiş olduğu karar mı onlara söylenen karar mı o da ayrı konu, bu kararı savunmak için 16 bin sayfalık bir gerekçeli karar hazırlamışlar ve yayımlandı, bugün elinizde. Ben onlara da acıyayım mı, kelime bulamıyorum. Sadece şunu söylüyorum, sayın mahkeme üyeleri 16 bin sayfa değil 116 bin sayfa da gerekçe yazsanız siz o kararı savunamazsınız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber