İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MBSTS'ye giren harcırah alır mı?

6245 sayılı Harcırah Kanun’unun “Ehliyet tespiti, imtihan ve hava değişimi için başka yere gönderilenler” başlıklı 18. maddesi uyarınca, MBSTS sınavına memuriyet mahalli dışında gireceklere harcırah ödenmesi gerekiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Nisan 2014 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MBSTS'ye giren harcırah alır mı?

6245 sayılı Harcırah Kanun'unun "Ehliyet tespiti, imtihan ve hava değişimi için başka yere gönderilenler" başlıklı 18. maddesi şu şekildedir:

"Memurlar, yardımcı hizmetler sınıfına dahil personel ve kurumlarda yalnız ödenek mukabili çalışanlardan, memuriyet mahalli dışına;
a. Görevlerine ait mesleki ve sıhhi yeterliklerinin tespiti veya kurumlarınca görülecek lüzum üzerine imtihan içingönderilenlere, gidiş ve dönüşleri için yol masrafı ve gündelik ile bu amaçla gönderildikleri yerde geçen sürenin en çok yedigünü için gündelik ödenir.
b. Hava değişimi maksadıyla gönderilenlere gidiş ve dönüşleri için yol masrafı ile yalnız yolda geçen süre için gündelik ödenir. "

Madde hükmü uyarınca kurumlarınca görülecek lüzum üzerine sınav için gönderilen personele harcırah ödemesinin mümkün olduğu görülmektedir.

Konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığının görüş yazısı da aşağıda gösterilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber