22 bin öğretmen icralık

22 bin öğretmenin maaş icralık. İLKSAN, icralık olan öğretmene de artık borç verecek.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Nisan 2014 10:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
22 bin öğretmen icralık

Mehmet GENÇOĞLU

OSMANİYE'nin Kadirli ilçesi'nde öğretmen olan Mehmet Gençoğlu (55), önceki gün borcunu ödeyemeyip icralık olunca kendisini ağaca asarak hayatına son verdi. Eğitim-İş Sendika sı'nın öğretmenlerin ekonomik yaşamı üzerine yaptığı araştırmaysa durumu gözler önüne serdi.

İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, 269 bin üyeleri olduğunu belirterek, "50 ilde yaptığımız araştırmaya göre 22 binin üzerinde üyemizin maaşında haciz var, icralık olmuş. 31 ilin de durumunu saptamaya çalışıyoruz. Sayı 30 bini aşabilir" diye konuştu. Sultan UÇAR / AHT

Öğretmenlere İLKSAN'dan müjde

İLKSAN Başkanı Yılmaz, öğretmenlerin durumunu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Müsteşar Yusuf Tekin'e anlattıklarını da ifade etti. Bunun üzerine Bakanlık, 2 hafta önce yönetmelik değişikliğine giderek icralık olan öğretmenlere de borç verebilmek için düzenleme yaptı. Tuncer, şu bilgileri verdi: "Öğretmenlerden aylık 32 TL ile 52 TL arasında aidat alınıyor, üyelerimize geri ödemeli 30 bin TL'ye kadar maaşından taksitle kesilmek üzere borç veriyoruz. Bundan maaşında icra olanlar yararlanamıyordu. Bakanlığa bu durumu anlattığımda hak verdiler. Yönetmelikte daha önce maaşında banka rehini ya da icra olan öğretmenlere borç verilememesiyle ilgili maddeler değişti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber