Seçim bitti mesai başlıyor

Vekiller hafta sonundan itibaren Ankara’ya dönmeye başlayacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Nisan 2014 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seçim bitti mesai başlıyor

Saliha ÇOLAK

Yerel seçimler nedeniyle TBMM çalışmalarına verilen ara 8 Nisan'da sona eriyor. Milletvekilleri hafta sonundan itibaren Ankara'ya dönmeye başlayacak.

Liderler de Meclis'te gruplarını toplayarak seçim değerlendirmesi yapacak. Meclis de rutin mesaisine dönecek. Meclis'in en önemli gündem maddelerinden birinin MİT düzenlemesi olması bekleniyor. Meclis'in 2.5 aylık mesaisinde resmi gündemden çok ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öne çıkacak.

Meclis'te bu dönemde üzerinde tartışma beklenen önemli bir konu da soruşturma komisyonları. 4 eski bakan hakkında yolsuzluk iddiaları nedeniyle soruşturma komisyonu kurulması için iktidar ve muhalefetten önergeler verilmişti.

YÖNETİM ŞEKLİ

Yeni dönemde, iktidar partisinden gelen "partili Cumhurbaşkanlığı" talebi nedeniyle yönetim şekline ilişkin tartışmaların da sıcak gündemdeki yerini alması bekleniyor. Bu arada Cumhurbaşkanı adaylarının Türkiye'yi dolaşarak propaganda çalışması yapması da bir ilk olacak. Cumhurbaşkanlığı için aday başvurularının 28 Haziran'da başlaması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber