İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Muhtarlığı '10 gün' ile kaybetti

Yaralı: "Şu anda köyde 5 ay 20 günlük bir ikametim var. 10 günlük bir eksiklikten dolayı muhtarlığım iptal oldu"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2014 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarlığı '10 gün' ile kaybetti

Kazımkarabekir ilçesine bağlı Kızılkuyu köyü muhtar adayı Recep Yaralı, yerel seçimlerde yüksek oy almasına rağmen doğup büyüdüğü köyde 6 aydan daha az ikamet ettiği için muhtarlığı iptal edildi.

Kızılkuyu köyünde doğup büyüyen Recep Yaralı (43) işleri dolayısıyla yıllar önce Karaman'a yerleşti. 2013 yılının Kasım ayında ikametini tekrar köye aldırtan Yaralı, 30 Mart yerel seçimlerinde muhtar adayı oldu.

6 adayın yarıştığı seçimlerde Yaralı 88 oy alırken, köyün eski muhtarı Celal Kılınç 37, Ömer Balaban 17 oy topladı. Bunun üzerine eski Muhtar Celal Kılınç, muhtar seçilen Yaralı'nın adaylığının, köydeki ikametinin 6 ayı doldurmadığı gerekçesiyle iptal edilmesi için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

Şikayeti inceleyen İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Yaralı'nın muhtarlığını "en az 6 aydan beri o köyde ve mahallede oturmak" şartına uymadığı için iptal etti.

Köyde 5 ay 20 gündür ikamet ettiği anlaşılan Yaralı'nın kazandığı muhtarlık görevi 10 gün eksik olduğu için ikinciye verildi.

- Eski muhtar itiraz etti, tekrar koltuğa oturdu

Yaralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aylık zorunlu sürenin dolmasına sadece 10 gün kaldığını ancak bu nedenle muhtarlığı sandıktan birinci çıkmasına rağmen ikinci yüksek oy alan kişiye kaptırdığını söyledi.

Kendisine oy veren insanların hakkının yenilmiş olarak gördüğünü dile getiren Yaralı, halkın iradesine seçim kurulunun ipotek koymasını istemediğini kaydetti. Köy sakinlerinden Ünsal Sucu ise sandığın sonucunun muhtarlık seçimine yansımasını istediklerini aktardı.

Eski muhtar olan ve muhtarlık görevine tekrar seçilen Celal Kılınç ise muhtar adayı olmanın, seçilmenin belirli bir kanunu, kuralı olduğunu anımsattı. Kanuni hakkını kullanarak itiraz ettiğini ve haklı görüldüğünü, en çok oyu alan ikinci aday olduğu için de muhtarlık görevinin kendisine verildiğini vurgulayan Kılınç, kendisinin kimseye kırgınlığı ve küskünlüğü olmadığını, hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber