5 bin 530'u çocuk 16 bin kişi kayıp

Pamir’in acı ölümü, Türkiye’nin önemli bir sorunu olan kayıp çocukları akıllara getirdi. Verilere göre şu anda 5 bin çocuktan haber alınamıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2014 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARİF BALKAN

İstanbul Zekeriyaköy'de hayatını kaybeden Pamir, Türkiye'nin önemli sorunlarından 'kayıp çocukları' gündeme taşıdı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kaçakçılık İstihbarat Hareket ve Bilgi Toplama Dairesi'nin (KİHBİ) Şubat ayı verilerine göre Türkiye'de 16 bin 133 kişi kayıp. Bunların 5 bin 530'u ise çocuk. Geçtiğimiz şubat ayına bakıldığına ise 3 bin 439 çocuk kayboldu, 12'si bulunamadı. Bu çocuklardan kimi sokakta oynarken kayıplara karıştı, kimi ise okuluna giderken...

'Artık daha şanslıyız'

Yakınlarını Kaybedenler Derneği Başkanı Zafer Özbilici, yıllar önce kaybolan ağabeyini ararken bir anda etrafında onlarca insanın biriktiğini ve kendisi gibi kaybolan yakınlarını aradığını söylüyor. Özbilici, "Geçmişe göre çok daha şanslıyız aslında. Çünkü artık kayıp otobüsünden çok daha etkili bir yöntem var, o da sosyal medya" şeklinde konuştu.

Kaçırılan çocukların sayısında düşüş yaşanırken kaybolan çocuk sayısında önemli bir artış olduğuna belirten Özbilici, "Yasal düzenlemeler sonrası arama çalışmalarında yeni yeni uzmanlık geliştirildi" diyor.

Türkiye'nin binlerce kayıp çocuğundan biri de 2 buçuk yaşındaki Egehan Çıplak. İstanbul'dan düğün için ailesiyle birlikte 2008 yılında Amasya'nın Sarayözü köyüne giden minik Egehan, evlerinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Jandarma ve AKUT ekipleri birkaç gün minik Egehan'ı köpeklerle aradı ama bir sonuç alınamadı.

Ablasına form alacaktı

Ankara'da 40 ay önce ablasına sınav formu almak için evden çıkan 14 yaşındaki Melike Toyguncu da kaybolan çocuklardan bir diğeri. Toyguncu'nun ailesi yetkililerin yeterli çabayı göstermedikleri gerekçesiyle birkaç ay önce TBMM önünde benzinle kendilerini yakmak istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber