Çelik, meslek lisesi mezunlarına uygulanan düşük katsayı sistemini 'ilkellik' olarak tanımladı ve bunun kavgasız bir şekilde çözüleceğini belirtti

Haber Giriş : 23 Ocak 2004 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik, meslek lisesi mezunlarına uygulanan düşük katsayı sistemini 'ilkellik' olarak tanımladı ve bunun kavgasız bir şekilde çözüleceğini belirtti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, meslek lisesi mezunlarına uygulanan düşük katsayı sistemini 'ilkellik' diye tanımlayarak, "ÖSS değişmelidir, değişecektir. Bunu yaparken kavgaya, gürültüye, birbirimizi kırmaya gerek yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in YÖK yasa taslağından çıkardığı ÖSS düzenlemesi ile ilgili kesin konuştu. ÖSS'de meslek lisesi mezunlarına uygulanan katsayı sistemini "ilkel" bulan Bakan Çelik, "ÖSS değişmelidir, değişecektir. Bunu yaparken kavgaya, gürültüye, birbirimizi kırmaya gerek yok" dedi. "Mesleki ve Teknik Eğitimde Öğretmen Eğitimi" konulu uluslararası konferans, Gazi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Bakan Çelik'in de katıldığı konferansa, konuşmacı olarak davet edilen YÖK Başkanı Erdoğan Teziç gelmekten son anda vazgeçti. Teziç'in yerine konferansa YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Erdoğan Öznal katıldı.

'Meslek yüksek okulları felaket'

Konferansta Çelik, Türkiye'deki meslek yüksek okullarının durumunun 'felaket' olduğunu söyledi. 605 meslek yüksek okulundan çoğunun kendisine ait olmayan binalarda eğitim verdiğini belirten Çelik, "Donanım açısından fakir koşullarda eğitim-öğretim yaptıklarını sanıyorlar" diye konuştu.

"ÖSS kavgasız değişecek"

Çelik, orta dereceli okulların yüzde 34'ünü meslek liselerinin, yüzde 66'sını ise genel liselerin oluşturduğunu hatırlattı. Bu tablonun düşündürücü olduğunu belirten Çelik, ÖSS'de meslek lisesi mezunlarına uygulanan düşük katsayı sistemini değiştireceklerini vurguladı. Çelik şöyle konuştu: "ÖSS'de uygulanan haksız katsayı sistemi son derece ilkeldir. Değişmelidir, değişecektir. Ama bunu yaparken kavga gürültüye, birbirimizi kırmaya gerek yoktur. Yüce Önder Atatürk 'Size bilim ve akıldan başka miras bırakmadım' diyor. Farklı fikirlerin çatışması zararlı değildir, demokrasinin gereğidir. Sorunlara ideolojik bir gözle değil, pedagojik açıdan bakmalıyız." Konuşmasında öğretmen eğitiminin kalitesini yükseltme çalışmalarına da değinen Çelik, bundan sonra bilgisayar kullanmayı bilmeyenlerin ve bilgisayar sertifikası olmayanların öğretmenliğe alınmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber