Radyoloji teknisyenlerinin çalışma saatlerini yükseltilmesine tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa adı KORAD-DER Körfez Radyoloji Teknisyenleri Derneği, Sağlık Bakanlığı tarafından "2368 sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun"da değişiklik yaparak, radyoloji teknisyenlerinin çalışma saatlerini 5 saatten 7.5 saate çıkarma girişimini engellemek için harekete geçti. İzmit PTT önünde toplanarak önce basın açıklaması yapan dernek yöneticileri daha sonra Sağlık Bakanlığı'na ve başbakanlığa faks çekti.

KORAD-DER Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, burada yaptığı açıklamada, çalışma saatleri ile ilgili değişikliğe AB ülkelerinin örnek gösterildiğini, ancak Türkiye'nin çalışma koşullarının bu ülkelerden farklı olduğuna dikkat çekti.

'AB İLE BİZ FARKLIYIZ'

Genel Başkan Aslanoğlu, "Bakanlık, çalışma saatlerinin 7.5 saat olduğu AB ülkelerini örnek gösterirken, İngiltere'de bir röntgen teknisyeni başına 3 bin 38, Hollanda'da 3 bin 330, Almanya'da 2 bin 711, Fransa'da 2 bin 857 hasta düştüğünü, bizim ülkemizde ise bu sayının 10 bin 563 olduğunu ya bilmemekte ya da görmezden gelmektedir. Bu ülkelerde bir röntgen teknisyeni yılda 2 bin-2 bin 500 inceleme yaparken, Türkiye'de bu rakamın 12 bin 500'lere ulaştığından haberleri yok mu? Sağlık Bakanlığı kendi hastanelerindeki ilkel ve atıl durumdaki cihazlar ile AB ülkelerindeki ileri teknolojiyi hangi mantıkla yan yana koymaya çalışıyor?" dedi.

Pek çok meslektaşlarının yoğun radyasyon etkisiyle genç yaşlarda kansere yakalandığını vurgulayan Aslanoğlu, şunları kaydetti:

"AB ülkelerindeki radyoloji teknisyenleri düzeyine getirilmeden, çalışma standartlarımız yükseltilmeden böyle bir Kasımpaşalılık tavrı ve edasıyla 'ben yaparım, ben ederim' diyerek, radyoloji teknisyenlerinin geleceğini karartacak, bizleri kanserli ordu haline getirecek uygulamaları asla kabul etmeyeceğiz.Aksi halde KORAD-DER olarak yasal çerceve içerisinde her türlü hukuki yola başvuracak ve daha büyük eylemler planlıyacağız''.dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber