Öğretmen yetiştirme çalışma grubu toplantısı yapıldı

7 Nisan 2014 tarihinde Bakanlığımız ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ile ortak oluşturulan Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 16:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmen yetiştirme çalışma grubu toplantısı yapıldı

Bakanlığımız ve Yüksek öğretim Kurulu ile ortak oluşturulan Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu toplantısı 07 Nisan'da yapıldı. Toplantıya Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Doç Dr. Ali YILMAZ katılırken, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde üyelerle Üniversitelerden öğretim görevlileri katıldı.

Toplantıda başlık olarak, eğitim fakültelerinin ortaöğetim alan öğretmenliği programlarına öğrenci alınması/alınmaması, ortaöğretim alan öğretmenliği programlarına öğrenci alınması durumunda 4 yıla (8 yarıyıl) indirebilme, eğitim fakültelerinin ortaöğretim alan öğretmenliği programlarında eğitimi süren öğrenciler için 4 yıla indirilebilme imkanı ve Eğitim Fakülteleri programlarının 4+4+4 eğitim sistemine göre gücellenmesi konuları yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber