Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Sıcaklıklar yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2014 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Kırıkkale ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Manisa, Balıkesir, Bursa, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Manisa, Balıkesir, Bursa, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın İç Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolunun batısında güney ve batı yönlerden kuvvetli(30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(toz taşınımı, hava kalitesine azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber