Müze müdürü broşu tehdit üzerine vermiş

Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karun Hazinesi'nin en değerli parçası Kanatlı Denizatı Broşu'nun Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili aranan galerici Oğuz Sağlam'ın broş için müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu'nu tehdit ettiği belirtildi.

Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiğinin ortaya çıkmasıyla başlatılan soruşturmada, müze müdürü Akbıyıkoğlu, polis Bülent Y., İsmail B., Uşak'ta, Mehmet P., Fuat E., Fehmi İ., Dursun Savaş G., Ahmet B. İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Dün iki kişi daha yakalanınca, gözaltı sayısı 10 oldu. Akbıyıkoğlu emniyette susma hakkını kullandı.

Zanlıların sorgusu bir tehdit öyküsünü açığa çıkardı.

Oto galericisi olan ve halen firarda bulunan Oğuz Sağlam'ın Mayıs 2005'te müzeye giderek müdür Akbıyıkoğlu'nu tehdit edip, müşteri bulduğu broşu sahtesiyle değiştirmesini istediği öne sürüldü. İfadelere göre Akbıyıkoğlu tehdide boyun eğdi, eserlerin katalog çekimlerini bahane edip broşun kalıbının F.E. tarafından alınmasını sağladı. F.E. Ankara'ya götürdüğü kalıpla broşun bire bir kopyasını yaptırdı. Akbıyıkoğlu da kopyayı orijinal broşla değiştirdi.

Mehmet P. ve Fuat E.'ye teslim edilen broş, pazarlık sırasında A.B., F.Y, D.S.G. ve F.İ. tarafından İstanbul'da gasp edildi. Mehmet P. ve Fuat E., olayı Akbıyıkoğlu'na anlattı. Akbıyıkoğlu polis memuru Bülent Y.'den yardım istedi. Ancak Bülent Y.'nin girişimleri başarısız oldu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber