Polis, nüfusa kayıtlı olduğu büyükşehire atanabilecek

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Nisan 2014 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, nüfusa kayıtlı olduğu büyükşehire atanabilecek

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre eski ve yeni hükümler şu şekildedir:

Eski hüküm:

Genel Müdürlük merkez, taşra ve merkeze doğrudan bağlı taşra kuruluşlarının kadrolarında geçerli olmak üzere personelin atanamayacağı yerlere ilişkin hususlar aşağıda belirtilmiştir.

a) Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır.

b) Resmi verilere göre merkez nüfusu bir milyonu aşan iller için (a) bendi hükmü uygulanmaz. İllerin nüfus sayılarında meydana gelen değişiklikler o yılın genel atama döneminde dikkate alınır. Ancak, bu illere atanmış olanlar, nüfusa kayıtlı oldukları ilçeye atanamazlar.

Değişiklik

"b) Büyükşehir belediyesi bulunan iller için (a) bendi hükmü uygulanmaz. Ancak, bu illere atanmış olanlar, nüfusa kayıtlı oldukları ilçeye atanamazlar."

AÇIKLAMA

Polisler nüfusa kayıtlı oldukları illere atanamamaktadır. Ancak bu kural, eğer nufüsa kayıtlı olduğu ilin nufusu 1 milyon veya daha yukarı ise uygulanmamaktaydı. Yapılan düzenleme ile bu kuralda yer alan 1 milyon ibaresi, "büyükşehir" olarak değiştirilmiştir. Yani polisin kayıtlı olduğu il büyükşehir ise o ile atanabilecektir.

Büyükşehir olan iller: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbu, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber