Eğitimde doğru bilinen yanlışlar

Özel Osmangazi Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 'Eğitimde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar' başlıklı eğitim semineri, Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi’nde yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2014 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitimde doğru bilinen yanlışlar

Ebeveynlerin, çocuk yetiştirme konusunda ellerinde iki seçenek olduğunu belirten Dr. Özgür Bolat, "Ya dış odaklı bir çocuk yetiştireceksiniz ya da iç odaklı bir çocuk. Dış odaklı çocuklar başarırız olunca utanç hisseder. İç odaklılıklar ise üzüntü hisseder" dedi.

Özel Osmangazi Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 'Eğitimde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar' başlıklı eğitim semineri, Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi'nde yapıldı. Ailelerinin geniş katılım sağladığı seminerde Dr. Özgür Bolat, "Çocuğun zekasını övmek neden zararlıdır? Ödül neden işe yaramaz? Övgü ve rekabet çocuğa nasıl zarar verir? Önyargılar öğrenmeyi neden zorlaştırır?" sorularını cevaplandırdı. Kabul görülmeyi, insanları mutlu eden en önemli özelliklerden bir tanesi olarak değerlendiren Dr. Özgür Bolat, İnsanların kabul görülme şekillerinin değişiklik gösterdiğini söyledi. Kabul görülme isteği dış etmenlere bağlı olan insanların tedirgin bir yaşamları olduğunu ifade eden Dr. Bolat, "Bazıları için kabul görme şekilleri, başarı, statü, para, mevkidir. Bazılarının ise, kişilik, ilişkiler, değerler, prensipler ve inançlardır. İkinci saydıklarımda hepsi içten gelen şeylerdir. İlk saydıklarımı kaybetme ihtimalimiz var. Mutluluğunu bu ilk saydıklarım üzerine kuran bir insan, tedirgin yaşar, hayatı streslidir, saldırgandır, ilişkileri çabuk bozulur. Diğerinde ise bu kaygılar yoktur" diye konuştu.

Ebeveynlerin, çocuk yetiştirme konusunda ellerinde iki seçenek olduğunu belirten Dr. Özgür Bolat, Dış ve iç odaklı bireylerin başarılı ve başarısız olma durumları hakkında şunları söyledi:

"Şimdi sizin elinizde 2 tane seçenek var. Ya dış odaklı bir çocuk yetiştireceksiniz ya da iç odaklı bir çocuk. Dış odaklı çocuklar başarırız olunca utanç hisseder, iç odaklılıklar ise üzüntü hissederler. Üzüntü ile utanç çok farklı duygulardır. Dış odaklı çocuklar başarılı olduklarında rahatlama hissederler, iç odaklılar da gurur duyarlar ve bu duygu çok önemlidir. Gurur duymayan bir çocuk yetiştirmek çocukları sürekli dışa yönlendirir, okulu bırakmaya, çetelere, alkole yönlendirir ve dış odaklı bir yaşam kurmalarını neden olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber