Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atama

Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankasında, bir süredir boş bulunan iki Başkan Yardımcılığından birine Merkez Bankası İstanbul Şube Müdürü Burhan Göklemez atandı.

Burhan Göklemez'in Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılığına atanmasına ilişkin üçlü kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Boş bulunan ikinci başkan yardımcılığına ise atama yapılmadı.

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevleri Fatih Özatay ve Sedef Ayalp'in Süreyya Serdengeçti'nin görev süresinin dolduğu dönemde emekliliğe ayrılmaları nedeniyle boşalmıştı.

Biri de Şükrü Binay'ın gelecek ay emekliye ayrılmasıyla boşalacak olan Merkez Bankası'nda şimdilik boş bulunan iki başkan yardımcılığından sadece birine atama yapılması dikkat çekti.

Bu arada Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den dönen Merkez Bankası Başkanlığına Adnan Büyükdeniz'in atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu karıyla birlikte Başkan Yardımcılıklarına ise Mehmet Şimşek ve Birol Aydemir'in atanması öngörülmüş ancak Sezer söz konusu üçlü kararnameleri Büyükdeniz kararnamesiyle birlikte de geri çevirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber