Konut fiyatına demir zammı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uygun kredi koşulları ve taksitlendirme seçenekleriyle, özellikle son iki yılda yükselişe geçen inşaat sektörünün, demir fiyatlarındaki artışla sıkıntılı döneme girdiği belirtildi. Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Babacan, inşaat demiri fiyatlarındaki önemli artışın, sektörün önüne adeta ''demir perde'' ördüğünü savundu.

Babacan, geçen yıl Aralık ayında 535 YTL olan demirin ton fiyatının, bu ay 840 YTL'ye yükseldiğini, bunun daire başına 3-5 bin YTL arasında ek maliyet getirdiğini söyledi. Bazı sektörlerin gerçekçi fiyat izlememelerini eleştiren ve bunu doğru bulmadıklarını anlatan Babacan, inşaat maliyetinin geçen yıl normal seyrinde ilerlediğini, ancak son 5 ayda enflasyon rakamlarının üzerinde artış sergilediğini dile getirdi.

Babacan, ''(Aralık ayından bu yana) demir fiyatlarındaki yüzde 57'lik artış, tüm hesapları altüst etti. İnşaat demirindeki bu artıştan, sektör mensupları çok ciddi zarar görecek. Bu sektör, (istikrara kavuştu) dediğimiz ekonomi zincirinin en sağlam halkasıdır. Bu halka inceldi, kırılma noktasına geldi. Bu şartlar altında sektör temsilcilerinin özel veya resmi taahhütlerini yerine getirebilmeleri mucize olacak''dedi.

Babacan ayrıca, demir fiyatlarındaki artışa karşın konut fiyatlarında önemli bir değişimin gözlenmediğini kaydetti.
 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber