YÖK Başkanı Teziç, tazminat ödeyecek

Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ağabeyi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreteri Ramazan Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i, Rektör Yücel Aşkın'ın tutukluluk döneminde yaptığı bir açıklamasında "itibarını zedelediği" gerekçesiyle açtığı davada manevi tazminata mahkum ettirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik'e 5 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreteri Ramazan Çelik, YÖK Başkanı Teziç'in, Rektör Yücel Aşkın'ın tutuklandığı dönemde yaptığı bir açıklamada "Olayda adı geçen bir başka eleman da, YYÜ Tıp Fakültesi Sekreteri R. Çelik'tir" sözleri nedeniyle Van 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı. Mahkeme, YÖK Başkanı Teziç'in, Ramazan Çelik'in "itibarını zedelediği" gerekçesiyle 5 bin YTL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı. Teziç ayrıca 800 YTL mahkeme ve avukat masraflarını da ödeyecek.

Davaya konu edilen olay Rektör Aşkın'ın tutuklanması sonrasında, YÖK binasında 19 Ekim 2005'te olağanüstü olarak yapılan toplantıda, Rektörler Komitesi adına YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in bir bildiri okumasıyla gerçekleşmişti. Bildiriyi okuyan Teziç, "Olayda adı geçen bir başka eleman da, YYÜ Tıp Fakültesi Sekreteri R. Çelik'tir. Adı geçenin hakkında, cihaz alımı projesindeki ihmali nedeniyle soruşturma açılmış, soruşturma sırasında emeklilik dilekçesi vermiş, daha sonra her nedense dilekçesini geri almıştır" demişti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber