İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP '5 kuruş' tazminat kazandı

CHP, partinin tüzel kişiliğine hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle açtığı davada, AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar'dan "5 kuruş" manevi tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2014 14:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
CHP '5 kuruş' tazminat kazandı

CHP, partinin tüzel kişiliğine hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle açtığı davada, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan "5 kuruş" manevi tazminat kazandı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Tayyar'ın, "CHP ve DHKP-C, Esad'ın biri legal, diğeri illegal iki örgütü haline geldi. Teröre bulaştığı iddiasıyla CHP hakkında kapatma davası açılmalıdır" açıklamasında bulunduğu hatırlatıldı.

Bu ifadeleri nedeniyle Tayyar'a, CHP'nin manevi kişiliğine hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle 5 kuruşluk manevi tazminat davası açıldığı belirtilen açıklamada, davaya bakan Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesinin,Tayyar'ı 5 kuruş manevi tazminat ödemeye mahkum ettiği kaydedildi.

Kararı değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partiye yönelik her türlü iftira, karalama ve yalan beyanının hesabını yargı önünde sorduklarını ifade etti.

Tezcan, söz konusu kararla, Tayyar'ın iftiracılığının ve değerinin mahkeme tarafından tescillendiğini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber