Uzungöl'e teleferik yapılıyor

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki önemli turizm alanı Uzungöl'e yapılacak olan teleferik hattı ve tesisler için sözleşme imzalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2014 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzungöl'e teleferik yapılıyor

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 1989 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Uzungöl için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Uzun Devreli Gelişme Planı' doğrultusunda Haroskomlar mevkiinden başlayıp, Sarıkaya yaylası mevkiinde sonlanacak teleferiğin 13 Mart 2014 tarihinde ihale edildiğini hatırlattı. 3 bin 540 metre uzunluğunda ve 3 istasyon ayağından oluşacak teleferik hattı, kullanım alanları, alandaki yapı ve tesislerin işletmeciliğine ait ihale sözleşmesinin de 3 Nisan 2014 günü imzalandığını belirten Vali Öz, proje tamamlandığında kullanım alanlarında kafeterya, yöresel ve hediyelik eşya reyonlarının da bulunacağını kaydetti.

Uluslararası öneme sahip korunan alanlarından biri olan Uzungöl Tabiat Parkı'nın bu yatırımla yörede yeni istihdam kapısı olacağına işaret eden Vali Öz, 4 mevsim turizm olanağı sunacak çalışma ile doğa turizmi kapsamında, bölgedeki yaylalara yapılması planlanan kayak tesislerine de bir altyapı oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber