Sağlık Bakanlığı'ndan 2 müjdeli haber daha...

Haber Giriş : 01 Haziran 2006 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeter artık SSK

SSK'nın meme kanserini erken teşhis eden mamografi ücretini ödemeyeceği ve SSK'nın kolesterol, kalp ve tansiyon hastalarına sürekli tahlil şartı getirdiğine ilişkin Takvim gazetesinin 2 haberi, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

SSK Sağlık İşleri Daire Başkanı Süleyman Türkoğlu, Takvim'e açıkladı: Mamografi çekimi bütün hastalara ücretsiz olacak. Kötü kolesterol değeri de 160'dan aşağı çekilecek.

Momografi ve kolestrol ilaçlarından ücret alınması haberimiz ses getirdi SSK Sağlık İşleri Daire Başkanı Türkoğlu sorunu bu hafta çözeceklerini söyledi.

Yetkililer el koydu

Takvim'in gündeme getirdiği mamografi tetkikleri ve kolestrol ilaçlarının ücretlendirilmesi genelgelerinin büyük yankı uyandırması, yetkilileri harekete geçirdi.

Açıklama yapan SSK Sağlık İşleri Daire Başkanı Süleyman Türkoğlu, mamogrofi tetkik ücretlerinin ilgili kurumlarca sağlandığını, vatandaştan para alınmayacağını ifade ederek, kolestrol ilaçlarıyla ilgili olarak da belirlenen sınırların daha da düşürüleceğini söyledi.

'Sadece ssk'lılar için değil'

Uygulamayla ilgili tepkilerin kendilerine de ulaştığını kaydeden Türkoğlu, 160 olarak belirlenen LDL kolesterol ölçüsünü aşağıya çekmek için çalışma yaptıklarını belirterek, "Konuyu bu hafta çözeceğiz. Vatandaşlarımızı sıkıntıdan kurtaracağız" dedi. Türkoğlu, genelgelerin tüm sosyal güvenlik kurumları için ortak çıkartıldığını da hatırlatarak, "Uygulamalar sadece SSK'lılar için değil, memurlar, Yeşil Kartlılar ve Bağ- Kur'lular için de geçerli" diye konuştu.

'BÖYLE BİR STANDART YANLIŞ'

Takvim'de yayınlanan habere göre ücretsiz verilen kolesterol ilaçları bir genelgeyle sınırlandırılmıştı. LDL kolesterolü 160'dan düşük olan hastalar ilaç paralarını ceplerinden ödeyecekti. Uzmanlar bu ölçünün çok yüksek olduğurnu belirterek, "Böyle bir standart koymak çok yanlış. Çünkü bu hastalık kişiden kişiye değişir. Ayrıca bu konudaki normal değerler 100'ün altındadır. 160 çok yüksek bir değerdir" demişlerdi.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber