Ankara'yı karıştıran banka skandalı!

Haber Giriş : 01 Haziran 2006 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci Emin Çölaşan, bir süredir hükümet görevlilerinin belli kişilerin banka hesaplarına girdiklerini, şu ana kadar 14 siyasetçi ve 11 gazetecinin devlet güvencesinde olması gereken parasal bilgilerini "servis ettiklerini" yazdı.

Çölaşan'a göre, muhalif siyasetçi ve gazetecilere ait parasal hesapları abartılı rakamlarla ve "aile" bilgileriyle birlikte yayınlanması amacıyla sızdırıldı.

HABER ANKARA'YI KARIŞTIRDI

Gazeteci Emin Çölaşan'ın, bir süredir hükümet görevlilerinin belli kişilerin banka hesaplarına girdiklerini, bu şekilde saptayabildiği kadarıyla AKP'ye muhalif 14 siyasetçi ve 11 gazetecinin devlet güvencesindeki hesap bilgilerini yayınlanması amacıyla "servis ettiklerine" ilişkin haberi Ankara'yı karıştırdı.

Hesabına girilen isimler arasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, İstanbul bağımsız Milletvekili Emin Şirin, gazeteciler Emin Çölaşan, Melih Aşık, Uğur Dündar, Bilal Çetin, Fatih Çekirge'nin de bulundukları iddia ediliyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın haberi, bir süre önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için söylediği belirtilen "Bankada çok parası var" sözlerinin boyutlarını çok daha genişleten bir skandalı ortaya koydu. Çölaşan, yeni bir "Banka skandalı" tartışması yaratabilecek nitelikteki olay için, "Bir süredir hükümetin belli görevlileri belli kişilerin banka hesaplarına dadanmış durumda. Ellerindeki yetkiyi yasaları hiçe sayarak kullanıyorlar, sonra bunları yayınlanması için el altından birilerine veriyorlar" dedi. Hesabına girilen kişilerin "Hükümet karşıtı" parti başkanları ve gazeteciler olduğunu kaydeden Çölaşan olayı şöyle anlattı:

"Bugüne kadar 11 gazetecinin ve 14 siyasetçinin banka hesaplarına girildi. Bunlar benim bildiğim rakamlar. Eksiği yok ama fazlası mutlaka vardır.

Banka fareleri tarafından dökümler çıkarıldı. Nereden bildiğimi sorarsanız buna ilişkin veriler bir aydan beri elimde.

Uçuk, abartılı, yanlış rakamlarla dolu banka dekontları, maaşlar, öteki gelirler... Bu yanlışları belki bilerek yaptılar. Belki rakamları özellikle şişirdelir. İşin bu yönünü bilemiyorum.

Çeşitli kişiler hakkında yasa dışı yollarla elde ettikleri devlet güvencesi altındaki verileri birilerine - yazılması için-dağıttılar.

Bunları açıklamak başta TCK olmak üzere bütün ilgili yasalar uyarınca ağır suç. Altı yıla kadar hapis ve para cezaları öngörülüyor.

Bunları yayınlaması beklenen, ancak korkan bazı kişilere büyük paralar verildi. Ayrıca 'Para cezanızı biz ödeyeceğiz' denildi.

İşin içerisinde bir belediye başkanı, ona bağlı yayın bir televizyon kuruluşu ve bazı ismini cismini hiç duymadığımız yayın organları var.

Tezgah kuruldu, şebeke çalıştı.

Evet. Hükümet karşıtı gazetecilerin ve siyasetçilerin banka dekontları ellerinde. Şimdi bunları sırayla yayınlamaya başlayacaklarmış."

SİYASETÇİ VE GAZETECİLER

Çölaşan yayınlanması için servis edilen bilgiler içinde bu siyasetçi ve gazetecilere ait "aile" notları bulunduğunu da kaydetti.

Çölaşan yazısında hesabına girilen siyasetçi ve gazetecilerin isimlerini vermedi. Edinilen bilgilere göre hesabına girilen siyasetçi ve gazeteciler arasında, Deniz Baykal, Mehmet Ağar, Erkan Mumcu, Emin Şirin, Emin Çölaşan, Melih Aşık, Uğur Dündar, Bilal Çetin, Fatih Çekirge gibi isimlerin bulunduğu iddia edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber