Emekli albaya santajdan hapis istemi

Haber Giriş : 01 Haziran 2006 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternette tanıştığı kadınların müstehcen görüntülerini çekerek şantaj yapan emekli Albay ve Ulusal Kanal Reklam Müdürü Haluk Gerçel, 1 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Mahkemede davacı M.Y. isimli kadın, şantaj olayı nedeniyle tutuklu yargılanan Gerçel'in, şikayetini geri alması için tehdit ettiğini de öne sürdü. Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına, Gerçel'in avukatı ile şikayetçi M.Y.'nin avukatı katıldı. Cumhuriyet Savcısı Cuma Doğan, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın ilişkide olduğu 2 kadının resimlerini çektiğini ve şikayetçi kadının ilişkisini kesmesi üzerine şantaj ve cinsel tacizde bulunduğunu belirtti. Savcı, emekli Albay Gerçel'in şikayetçi kadın M.Y.'nin kendisine para vermemesi durumunda müstehcen resimleri internette yayınlayacağı şantajı yaptığını vurgulayarak, şantaj ve cinsel tacizde bulunmaktan 1 yıl 9 aydan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Şikayetinden vazgeçmeyen M.Y. isimli kadın ise Gerçel ile internet üzerinden tanıştığını, kısa süreli ilişkileri olduğunu belirtti. Emekli albayın ilişkiyi sürdürme teklifini reddettiğini söyleyen M.Y., o günden sonra şantaj tehdidi aldığını ifade etti. M.Y., Gerçel'in ?Resimlerini kartpostal yapar, işyerinde, mahallende, kızının okulunda dağıtırım, internet sitelerine veririm, seni rezil ederim. Resimlerini yayınlamamı istemiyorsan 500 YTL'yi bana getireceksin, benimle evleneceksin. Eğer evlenmezsen kızın benim karım olacak.? şeklinde tehditler savurduğunu öne sürdü. Davacı kadınlardan F.Ç. ise şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.

Hakim Mehmet Yağcı, Gerçel'i, M.Y.'ye şantaj yapmaktan 1 yıl hapis ve bin 200 YTL para, cinsel taciz suçundan ise bin 200 YTL adli para cezasına çarptırırken, hapis cezasını paraya çevirdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber