Hırsız kovalayan polis sulama kanalına düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2006 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, bir vatandaştan aldığı motosikletle hırsız takibi yapan polis memuru sulama kanalına düşerek yaralandı.

Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde merkez Karatay ilçesinin Eski Garaj civarındaki bir işyerinden çeşitli malzemelerle çok miktarda sigara çalınmasıyla ilgili olarak polis soruşturma başlattı.

Hırsız ya da hırsızların çaldıkları malzemelerden işlerine yaramayanlarını Tatlıcak mevkiindeki boş araziye atabileceklerini tahmin eden Hırsızlık Büro Amirliği, burada bir polis ekibi görevlendirdi.

Devriye görevini yapan polis ekibi, boş araziye bazı malzemeler attıktan sonra kendilerini görünce kaçmak isteyen 2 ayrı motosikletteki 3 şüphelinin peşinden koştu.

Polis memuru Kazım Karabekiray, otomobille girilemeyen alanda şüphelileri kaçırmamak için o sırada motosikletiyle oradan geçen bir vatandaşı durdurarak, kimliğini gösterdi ve şüpheli takibi için motosiklete ihtiyacı olduğunu söyledi.

POLİSİN AMANSIZ HIRSIZ TAKİBİ

Vatandaştan motosikleti alarak şüphelileri takip eden Karabekiray, aracını bırakarak yaya olarak kaçmaya çalışan bir kişinin peşine düştü.

Karabekiray, takip sırasında dikkatsizlik sonucu yaklaşık 5 metre derinliğinde olduğu belirtilen sulama kanalına motosikletle düşerek yaralandı.

Hareket edemeyen Karabekiray cep telefonundan 155 Polis İmdat'ı arayarak yardım istedi. Bölgeye sevk edilen ekipler uzun süre yaya olarak meslektaşlarını aradı. Ekipler, geniş çaplı arama sonucunda, kanal kenarına çıkarak kendilerini bekleyen Karabekiray'ı buldu.

Karabekiray, olay yerine çağırılan ambulansla Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Kaçan üç kişiden birinin Karabekiray ile aynı ekipteki başka bir polis memuru tarafından yakalandığı, diğer iki kişinin kaçmayı başardığı öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin, Karabekiray'ın görev bilinci içinde elinden geleni yaptığını belirterek, "Bu olay bizim Konya'da huzuru sağlamak için ne kadar özverili çalıştığımızın en somut göstergesidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber