Aycell, ?kurumsal abonelik' karşılığında 2003 yılının ilk 11 ayında 35 bin cep telefonunu ücretsiz dağıtmasına rağmen bu telefonların sadece yüzde 2'sinde Aycell hattı kullanıldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş : 25 Ocak 2004 02:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aycell, ?kurumsal abonelik' karşılığında 2003 yılının ilk 11 ayında 35 bin cep telefonunu ücretsiz dağıtmasına rağmen bu telefonların sadece yüzde 2'sinde Aycell hattı kullanıldığı ortaya çıktı.

Ancak bu telefonların sadece yüzde 2'sinde Aycell hattı kullanıldığı ortaya çıktı. Telefonların neredeyse tamamında diğer GSM operatörlerine ait hatlar kullanıldı. Aycell yönetimi, bugüne kadar dağıttığı cep telefonları için 5 trilyon 504 milyar 433 milyon lira ödeme yaptı. Aycell yetkilileri, dağıtılan bedava telefonların daha ucuz bir fiyatla satıldığını ya da başkasına hediye edildiğini, bu nedenle de diğer şebekelerin kullanıldığını söylüyor.

Aycell yönetimi, 505'li hattın kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı ücretsiz cep telefonu kampanyasından beklenen sonucu alamadı. Promosyon olarak üst düzey bürokratlara dağıtılan cep telefonlarındaki Aycell hattını kullananların sayısı, sadece 700 kişi ile sınırlı kaldı.

Geriye kalan 34 bin 300 kişinin ise diğer GSM hatlarını tercih ettiği belirlendi. Bu sonuç, Aycel yönetiminin kasım-aralık ayı içinde yaptığı araştırmada elde edildi. Aycell'den bir yetkili bu durumu, ?Dağıttığımız makineler genellikle son sistem. Telefon sahipleri bu cep telefonlarını ya bir başkasına hediye ediyor, ya da daha ucuz bir fiyatla satıyor. Böylece el değiştiren telefonlara başka GSM operatörlerinin hattı takılıyor. Bizim amacımız bu telefonlarla abone sayısını yükseltmekti. Abone sayımız yükseldi; ancak bedava verdiğimiz telefonlarda başka GSM operatörlerinin hattının takılı bulunması bizi üzüyor.? değerlendirmesini yaptı.

Yine Aycell yönetimi tarafından yapılan başka bir araştırmaya göre, ekim ayı içinde yaşanan 8 milyon dakika konuşma trafiğinin 2 milyon dakikasının ücretli olduğu tespit edildi. 6 milyon dakikalık kısmı ise bedava görüşme olarak kayda geçti. Bedava görüşmenin nedeni olarak, kurumsal abonelerin kendi aralarında yaptıkları görüşmelerden ücret alınmaması gösterildi. Öte yandan Aycell GSM operatörü, kurumsal abonelik şartlarını yerine getiremediğinden dolayı İçişleri Bakanlığı ile karşı karşıya geldi. Bilindiği gibi Aycell, kurumsal abonelik uygulamasıyla, Milli Eğitim, İçişleri, Sağlık ve Adalet bakanlıkları gibi devletin birçok kamu kurum ve kuruluşundaki çalışanları kendine abone yapmıştı. Ancak, kurumsal aboneliğin şartları arasında yer alan ?31 Aralık 2003 tarihine kadar Türkiye'nin yüzde 98'i kapsama altına alınacak. Aksi halde toplam faturaların yüzde 50'si ödenir? hükmü Aycell'in başını ağrıtmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı 31 Aralık itibariyle Aycell'e gönderdiği yazıda, ?Belirtilen tarih itibariyle Türkiye'nin yüzde 98'i kapsama alanı içine alınamamıştır. Sözleşme hükümleri gereği, toplam faturanın yüzde 50'si tarafımızdan ödenecektir.? denildi. İçişleri Bakanlığı'nın böyle bir yazı yazmasına gerekçe olarak, Türkiye'nin çeşitli ilçelerinde görev yapan polis memurlarının ellerinde bulunan Aycell hatlarını kullanamamaları gösterildi.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber