Okullarda 'sanal kayıtlar' sancılı başladı

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretimde kayıtların internet üzerinden yapılmasına pilot illerde başlandı Veliler ise bilgisayarın başına oturmak yerine, çocuğu ile okul kapısına dayandı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez uygulayacağı internetten kayıtlar pilot iller Adana, Ankara, Eskişehir, İzmir ve İstanbul'da dün sıkıntılı başladı. İlk kayıt gününde çocuğunu elinden tutan veliler okullara koştu. Karne dönemi olması nedeniyle yoğun olan idareciler velileri, geri döndürdü.

Adresleri kontrolle yükümlü okul müdürleri ise adres araştırması olmadan kayıt yapamayacaklarını söyleyerek, ?Hata yaparsak 2 yıl hapis ve 500 YTL para cezasına çarptırılacağız. Dedektif gibi adres takibi yapmak zorundayız'dedi. Okul müdürleri ayrıca, kız çocuğunu okutmak istemeyen velilerin kayıt yaptırmaması durumunda da kendilerinin sorumlu tutulmasına isyan ettiler. Anadolu yakasındaki bir öğretmen ise, çocuğunu çalıştığı okula yazdıramayacağından dert yandı. Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa gibi ilçelerde vatandaşın internet bilmemesi işler kolaylaşsın diye tercih edilen sistemin handikapı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber