İlk gün 13 bin öğrenci ilköğretim okullarına kayıt yaptırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2006 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretime internet üzerinden ilk gün 13 bin öğrenci kayıt yaptırdı.

Alınan bilgiye göre, bu yıl ilk kez Adana, Ankara, Eskişehir, İzmir ve İstanbul'da pilot olarak başlatılan "e-kayıt" uygulamasına büyük ilgi gösteriliyor.

Pilot illerde ilk gün 13 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı bildirildi. Söz konusu illerde ilköğretim 1. sınıflara yaklaşık 350 bin öğrencinin kayıt yaptıracağı tahmin ediliyor.

KAYIT YÖNTEMİ

İnternet üzerinden kayıt işlemlerinde şu yöntem izlenecek:

"-Veliler internet üzerinden kayıt başvurularını, 1 Haziran-14 Temmuz 2006 tarihleri arasında internet ağına bağlı bir bilgisayardan http://meb.gov.tr veya http://ilsis.meb.gov.tr adresinden ilköğretim okulu çağındaki çocuğunun TC kimlik numarasını girerek "e-kayıt öğrenci başvuru formu" dolduracak.

-İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve ilköğretim okulları, mesai saatleri içerisinde gerekli personel bulundurarak internet ağına bağlı tüm bilgisayarlardan velilerin kayıt işlemlerine yardımcı olacak.

-Kayıt işlemlerinde velilerden hiçbir şekilde gönüllü veya gönülsüz bağış istenmeyecek.

-Okul müdürleri, okula kayıt için başvuran çocuklardan, nüfusa kayıt olmayanların beyana dayalı kimlikleri ile baba, ana, vasi veya kayyımlarının kimliklerini ve adreslerini o yerin nüfus müdürlüğüne bildirecekler. Bu durumda olan çocuklar geçici kayıt yapılacak, nüfus müdürlüklerince nüfus kimlikleri verildikten sonra kayıt işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

-İl/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonları, internet sayfalarında okul müdürlüklerinin ve velilerin danışmak üzere ulaşabilecekleri kişileri ve irtibat telefonlarını belirtecekler.

-Bu komisyonlar, velilerin beyan ettikleri adres bilgilerini de dikkate alarak okullar için öğrenci alacakları çevreyi planlayıp, 25 Temmuz tarihine kadar sisteme girecekler.

-Başvuru işlemlerinin tamamlanması ve il/ilçe komisyonları tarafından çevre belirleme işlemlerinin bitmesinden sonra okul müdürleri tarafından 27 Temmuz-11 Ağustos 2006 tarihleri arasında başvurular sistem üzerinden incelenecek. Beyan ettiği adreste ikamet etmeyenlerin çocuklarının kayıtları, kendi bölgelerine yönlendirilecek.

-İlköğretim okulu müdürleri, 27 Temmuz-11 Ağustos 2006 tarihleri arasında internet ağından okullarına yerleştirilen öğrencilere ait adres bilgilerini alacak, bilgiler köy/mahalle muhtarlarındaki ikamet kayıtlarından kontrol edilecek. Beyan ettikleri mahallede ikamet etmelerine rağmen muhtarlıkta kaydı bulunmayanların ikamet işlemleri muhtarlık ve emniyetle işbirliği yapılarak sağlanacak.

- İl/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonları, okul müdürlüklerinden aldıkları geri dönüşten sonra öğrencilerin kesin kayıt işlemlerini tamamlayarak, 14 Ağustos 2006 tarihinde ilan edecekler.

-Veliler, çocuklarının kimlik numarası ile yerleştirildikleri okulları 14 Ağustos 2006 tarihinden itibaren bakanlığın internet adresinden öğrenebilecekler.

-Okul müdürlükleri, okullarına kesin kayıt yapılan öğrencilerin sınıf listelerini okulda velilerin görebileceği bir yerde ilan edecekler."

DİĞER İLLERDEKİ KAYITLAR

Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir dışındaki illerde kayıtlar için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde danışma büroları kurulacak. İlköğretim çağındaki çocuklar tespit edilerek, kayıt yaptırmaları sağlanacak.

Kayıtlar, velilerin beyanına göre yapılacak. Velilerden gerektiğinde nüfus cüzdanı ve ikamet belgesi istenebilecek.

Beyan edilen adreste ikamet kayıtları bulunmayan veliler, ikametlerinin bulunduğu mahalleye yönlendirilecek.

Liselere kayıtlar ise ağustos ayında başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber