ÇAYKUR 1.5 lira ek destek verecek

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu: "Erken alacağımız yaş çaya, taban fiyata ilaveten kilogramına 1,5 lira daha ek destek vereceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2014 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÇAYKUR 1.5 lira ek destek verecek

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "2014 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası"nı bugün itibarıyla başlattıklarını belirterek, "Erken alacağımız yaş çaya, taban fiyata ilaveten kilogramına 1,5 lira daha ek destek vereceğiz" dedi.

Sütlüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çay üreticilerinin ürününü erken teslim etmesini istediklerini söyledi. Bu doğrultuda, bütün alım yerlerini açtıklarını belirten Sütlüoğlu, "Erken alacağımız yaş çaya, taban fiyata ilaveten kilogramına 1,5 lira daha ek destek vereceğiz. Üreticilerimizin çayını bu şekilde almaya devam edeceğiz. Erken toplayan vatandaşlarımız mağdur olmayacak. 1 Mayıs'a kadar olan sürede bu şekilde alım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Fabrikaların üretime hazır olduğunu dile getiren Sütlüoğlu, "Çayın kalitesi, bahçeden itibaren başlıyor. Üreticilerimizden tek isteğimiz, kaliteli yaş çay üretmeleri. Yaş çay ve kuru çayda kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Kaliteye son derece önem veriyoruz. Çayın en önemli özelliği, çay yaprağının kaliteli olmasıdır" dedi.

Sütlüoğlu, 2014 yılı yaş çay taban fiyatının kısa sürede açıklanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber