4 eski bakan Pazartesi görüşülecek

Dört eski bakan hakkındaki Meclis soruşturması önergesi 5 Mayıs Pazartesi günü görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2014 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 eski bakan Pazartesi görüşülecek

TBMM Genel Kurulu, eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki Meclis soruşturması önergesini 5 Mayıs Pazartesi günü özel oturumda görüşecek.

AK Parti, TBMM Genel Kurulu'nun bu hafta ve Mayıs ayındaki çalışma programını grup önerisi olarak TBMM Genel Kurulu'na getirdi.

AK Parti'nin kabul edilen önerisine göre, Genel Kurul bugün Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nı görüşmeye başlayacak. Genel Kurul bugün saat 21.00'e, yarın çalışmalarının bitimine kadar çalışacak.

Türkiye ile Somali arasında sağlık ve tıp alanında işbirliği anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti ile AB arasında izinsiz ikamet edenlerin geri kabulüne ilişkin anlaşma, Yolsuzluğa Karşı Ceza Hukuku Sözleşmesine Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı da Genel Kurul gündeminin ön sıralarına alındı.

AK Parti ve CHP'nin dört eski bakan hakkındaki Meclis soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeleri 5 Mayıs Pazartesi günü 14.00'te başlayacak özel gündemde görüşülecek.

Genel Kurul, bugün 21.00'e kadar, yarın günlük çalışmalarının bitimine kadar, Mayıs ayında da salı günleri 15.00'te, çarşamba ve perşembe günleri 14.00'te başlamak üzere 21.00'e kadar mesai yapacak.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski bakan hakkındaki Meclis soruşturması önergesinin, Meclis Televizyonu'nun yayın yapmadığı pazartesi günü görüşülecek olmasını eleştirerek, "Bunun tek nedeni, bu görüşmelerin milletin gözünden kaçırılması. Korkmuyorsanız karar alalım, görüşmeleri Meclis Televizyonu yayınlasın. Var mısınız?" dedi.

Hamzaçebi, 1 Mayıs'ın yaklaştığına da dikkati çekerek, 1 Mayıs'ın 2010 ve 2011'de Taksim'de bayram havasında kutlandığını, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın da "Artık 1 Mayıs Taksim'de kutlanacak" afişi hazırladığını belirtti. Taksim'in bu yıl kutlamalara kapatıldığını anımsatan Hamzaçebi, "Bunu kapatan anlayış, demokrat olduğunu savunuyor" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da eski bakanlarla ilgili iddiaların adeta milletin kafasına nakşedildiğini dile getirerek, pazartesi günkü görüşmelerin de kamuoyuna açık olması gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin Güler, Çağlayan, Bağış ve Bayraktar'a aklanma fırsatı vermediğini savunan Halaçoğlu, "Madem bu bakanlar aklanmak için başvurdular, Meclis yargı organı değil, komisyonun bakanları suçlaması ya da suçlamaması söz konusu olmadığına göre, özgür iradeleriyle yargılanmasına izin vermesi kararını yerine getirmeli. Komisyon kurulmasını reddederseniz, bu durum sizi de suçlu hale getirecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber