Dicle Üniversitesi'nde olay

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde Mısır'daki idam cezalarını kınamak amacıyla açıklama yapmak isteyen Bilge Gençlik Kulübü üyeleriyle farklı görüşte olan öğrenciler arasında kavga çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2014 16:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dicle Üniversitesi'nde Mısır'daki idam cezalarını kınamak amacıyla açıklama yapmak isteyen Bilge Gençlik Kulübü üyeleriyle farklı görüşte olan öğrenciler arasında kavga çıktı.

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, Mısır'da 683 kişiye verilen idam cezalarını kınamak amacıyla Eğitim Fakültesi önünde yapmak istediği basın açıklamasına, Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği (DÜÖ-DER) üyelerinin karşı çıkması üzerine gerginlik yaşandı.

Fakülte önünde güvenlik önlemi alan polisin, "Üniversiteden gerekli izinler alınmış, sizler engel olamazsınız" anonsuna rağmen, grup, terör örgütü lehine sloganlar attı. Bunun üzerine, açıklama yapmak isteyen Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ne kadar yürüyerek, burada açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından dağılan kulüp üyeleri ve polislere, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan çıkan bir grubun taşlı saldırısı üzerine kavga çıktı. Güvenlik güçleri araziye kaçan gruba, biber gazıyla müdahale etti.

Olaylar sırasında Bilge Gençlik Kulübü üyesi bir öğrenci, yaralandı.

Polis, gerginliğin sona ermesi için Bilge Gençlik Kulübü üyelerini üniversiteden çıkarmak istedi. Ancak, sınavlarının olduğunu belirten öğrenciler, üniversiteden ayrılmak istemedi. Öğrenciler karşı tarafın kendilerine saldırdığını, amaçlarının sadece Mısır'daki idam cezalarını kınamak olduğunu belirterek, oturma eylemi yaptı.

Açıklama yapan grup, daha sonra dağıldı. Polis, grupların tekrar karşı karşıya gelmemesi için geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber