Öğrencilere işkence edip parka attılar iddiası

Halkların Demokratik Partisi (HDP) işkence skandalıyla sarsıldı. Gezi'nin öncüleri arasında olan HDP Beşiktaş adayı Ahmet Saymadi, öğrenci evinde 5 arkadaşıyla birlikte 2 öğrenciyi vahşi yöntemle dövdü.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Mayıs 2014 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere işkence edip parka attılar iddiası

CİHAT ARPACIK

Örgütlenmesini yeni tamamlayarak BDP ile birleşen Halkların Demokratik Partisi (HDP) işkence skandalıyla sarsıldı. Skandalın arkasında ise Gezi olaylarının öncüsü olarak bilinen ve HDP'nin Beşiktaş adayı olan Ahmet Saymadi'nin bulunduğu öğrenildi. İddiaya göre bir hırsızlık olayına karışan iki öğrenciye feci şekilde işkence edildi.

ABBASAĞA'YA BIRAKILMIŞ

İddiaya göre yaşları 18'in altında olduğu öğrenilen iki öğrenci geçen seçimlerde HDP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Saymadi ve 5 arkadaşıyla birlikte vahşi yöntemlerle dövüldü. İki çocuk 5 saat süren işkencenin ardından Abbasağa Parkı'na bırakıldı.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI VAR

Konuyla ilgili HDP bileşenlerinden olan ve işkenceyle itham edilen şahısların mensup olduğu SYKP'den bir açıklama yapıldı. Açıklamada konuyla ilgili bir disiplin soruşturması başlatıldığı belirtilerek, 'Beşiktaş'taki öğrenci evinde yaşanan olayın ardından olayda adı geçen üyelerimiz yanlışlarını kabul etmiş, özeleştirilerini vermişlerdir' denildi.

Her yerden gönderildi

SYKP'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 'İl disiplin kurulu yaptığı soruşturmanın ardından olaya karışan 7 arkadaştan yönetici konumdaki 4'ü için 12 ay, 3'ü için 11 ay geçici çıkarma kararı vermiştir.' Öte yandan Saymadi'nin HDP'den de ihraç edildiği öğrenildi. Saymadi, 'Gezi Parkı eylemlerini başlatan isim' olarak biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber