Okulların 406 bin bilgisayara ihtiyacı var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2006 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hedeflerinin teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak ülkenin en ücra köşesindeki okullara kadar internet hizmeti götürmek olduğunu belirterek, bu konuda şu ana kadar başarılı olduklarını ifade etti.

Bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Ordu'dan bugün Giresun'a geçen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bulancak İlçesi Yalıköy İlköğretim Okulu'nda bilgisayar teknolojisi sınıfının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada amaçlarının her okulda birer teknoloji sınıfı açmak olduğunu belirterek 8 ve daha fazla sayıda derslik bulunan okullarda bu yönde bir araştırma yaptıklarını söyledi. Yapılan araştırma neticesinde 406 bin bilgisayara ihtiyaç bulunduğunun ortaya çıktığını kaydeden Bakan Çelik, geçen yıl bu rakamın 86 bininin kendi kaynaklarından, kalan 320 binin 120 bininin ise bütçe imkanlarıyla, kalan kısmının da işadamları tarafından karşılandığını belirterek, "İftiharla söylüyorum ki bu süreç başarıyla tamamlanmıştır'' dedi.

2004 yılında bütün okullara internet bağlantısı yapacaklarını söylediklerinde bazılarının güldüğünü hatırlatan Bakan Çelik, şu anda internet bağlantısında yüzde 90'lar seviyesine gelindiğini, hedeflerinin kablosuz internet bağlantısı sayesinde Türkiye'nin dağına, bağına, bahçesine en ücra köşesine internet götürmek olduğunu söyledi.

Güney Koreliler'in yaptığı ve elektrik kabloları üzerinden internet götürülmesi teklifinin kendisini çok heyecanlandırdığını da dile getiren Bakan Çelik, Güney Koreliler'in elektrik giden her yere internet götürmeyi başardığını ve bu konuda kendileriyle önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacağını ifade ederek, "Bu eğitimde fırsat eşitliği açısından dünyanın en büyük 10 milyar sayfalık kütüphanesinin okullara girmesi demektir'' diye konuştu.

Bakan Çelik daha sonra Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı, Ali Temur, Hasan Aydın ve bilgisayar teknolojisi sınıfını kuran Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel'le birlikte Yalıköy İlköğretim Okulu bilgisayar teknoloji sınıfının açılışını gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra Piraziz İlçesi İsmail Yücel Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Atelye Binası'nın temel atma törenine katıldı. Mesleki ve teknik eğitimin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğu bir zamanda, atılan temelin çok anlamlı olduğunu dile getiren Bakan Çelik, olayı memleketi Van'dan verdiği ilginç bir örnekle anlattı:

"Hemşehrilerim, Vanlılar der ki, 'Sen ağa ben ağa, ya bu ineği kim sağa' İşte birinin ineği sağması lazım. Hepimiz süt içmeye talibiz, fakat ineği sağacak hiç kimse yok. Birileri ineği sağacak ki süt içelim. Herkes kalem efendisi, beyaz yakalı olmanın, masa başında oturmanın derdinde. Halbuki medeniyetin özünde nasırlı eller, sanayiinin yağları vardır. Bilim ve bilim teknolojisini üreten, bu teknolojiyi kalkındırmanın gerçekleştirilmesi anlayışı vardır.''

Bakan Çelik temel atma ve açılış törenlerinin ardından Giresun'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber