ODTÜ'de bilim şenliği düzenlendi

Haber Giriş : 03 Haziran 2006 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ'lü geleceğin bilim adamlarının güneş enerjisiyle çalışan arabaları, boşlukta hareket eden toplarla müziğin ritmine göre dans eden ateş deneyleri Bilim Şenliği'ni şenlik alanına çevirdi. Ancak Bilim Şenliği'ne çocuklar kadar büyüklerin ilgi göstermemesi, ODTÜ'lü geleceğin bilim adamlarını üzdü.

ODTÜ 50. yıl kutlamaları çerçevesinde, ODTÜ'lü öğrenciler Orta Doğu

Teknik Üniversitesi'nin bilim, teknoloji alanında geliştirdiği yenilikleri "Bilim Şenliği" isimli bir etkinlikle tanıttı. Anıtpark'da düzenlenen etkinlikte, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde bulunan antika arabalar sergilendi. Öğrenci topluluklarının hazırladıkları bilimsel deneyler izleyenleri hem şaşırttı hem eğlendirdi. Şenlikte, en çok ilgiyi fizik bölümü öğrencilerinin deneyleri çekti. Öğrencilerin statik enerjiyle çocukların saçlarını elektriklendirmeleri ve hazırladıkları düzenekle müziğin ritmine göre dans eden ateş çocukları olduğu kadar büyükleri de şaşırttı. Kimya deneyleri ise şenliği görsel şölene çevirdi.

Boşlukta dans eden top, oturan kişinin yönüne göre hareket eden koltuk, milyonlarca kez büyütülmüş mikroorganizmalarla antika eşyalar Bilim Şenliği'ni çocuklar için şenlik yerine çevirdi. Çocukların ilgi gösterdiği şenliğe Ankaralılar'ın yoğun ilgi göstermemesi ise ODTÜ'lü geleceğin bilim adamlarını üzdü. Ayrıca, Şenlik'te Capoeira dans gösterisi ise izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Şenlikte, 1940 ve 50'li yılların antika arabalarının yanı sıra ODTÜ Robot Topluluğu'nun güneş enerjisiyle çalışan Güneş Arabası da izleyenlerin ilgisi çekti. Şenlikte ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu da gitar dinletisi yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber