Bakan'dan Giresun'a üniversite müjdesi

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik,"Üniversiteyle ilgili bir tereddüt olmasın. Giresun Üniversitesi resmen kurulmuştur. Yasal boşluk var ama rektör atanacak" dedi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Giresun'da üniversitenin resmen kurulduğunu belirterek, "Rektör atamasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını bekliyoruz. Bir şekilde rektör atanacak" dedi. Giresun'da temel atma törenine katılan Çelik, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Bilgisayarlı Eğitime Destek Projesi"ne Bahçeşehir Eğitim Kurumları tarafından bin bilgisayar bağışlanmasını temsilen sembolik bir bilgisayar sınıfı açılışını da yaptı.

Törene, Giresun Valisi Şükrü Kocatepe ile Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel de katıldı. Çelik, bilgisayarlı eğitime destek kampanyası hesabına sadece 50 bin YTL yatırıldığını belirterek, "Bir günde yaptığım telefon görüşmeleri sonrasında 76 bin bilgisayarın bağlantısını yaptık" dedi. Çelik şöyle devam etti:"Üniversiteyle ilgili tereddüdünüz olmasın. Giresun Üniversitesi resmen kurulmuştur. Rektör atamasıyla ilgili olarak kanunun bir maddesi iptal edildiği için bir yasal boşluk oluştu. Gerekçeli kararı bekliyoruz. Bir şekilde rektör atanacak. Senato kurulacak ve Giresun Üniversitesi bağımsız olarak yoluna devam edecek."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber