Emniyet'te teftiş fırtınası başladı

17 ve 25 Aralık soruşturma sürecinin ardından emniyet teşkilatında başlatılan soruşturmalar hız kesmeden devam ederken, şimdi de ‘yıllık teftiş programı’ kapsamında aralarında büyük kentlerinde bulunduğu 13 kentteki emniyet birimleri denetlemeye alındı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2014 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'te teftiş fırtınası başladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın onayı sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca özel olarak seçilen polis başmüfettişleri geçen hafta başında Ankara'ya çağrıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde toplantıya alınan 100'e yakın polis başmüfettişine teftişten sorumlu oldukları kentlere gittikleri ne şekilde görev yapacakları tek tek anlatıldı.

17 ve 25 Aralık soruşturmaları sonrasında daha çok önem kazanan yaz dönemi planlı teftişlerinde müfettişler, özellikle polis uygulamaları ile harcamaları denetleyecek. Müfettişler, görevlendirildikleri kentlerde il merkezindeki emniyet teşkilatları haricinde ilçelere de giderek aynı teftişleri gerçekleştirecek.

Müfettişler bu teftişlerde özellikle halkın emniyet teşkilatıyla doğrudan temas kurduğu polis merkezleri, başta trafik ve pasaport olmak üzere bazı şubeler, asayiş, terörle mücadele gibi operasyonel şubelerdeki işlemlerle birlikte polis kantinlerinin hesaplarını inceleyecek. Emniyet birimlerine yönelik yapılan mal ve hizmet alım ile kiralama işlemlerini inceleyecek olan müfettişler, özellikle polis kantinlerinden emniyet için yapılan harcamaların Emniyet Teşkilatı Kantin Yönetmeliği ile yürürlükteki diğer mevzuata uygun olup olmadığını araştıracak. Müfettişlerin, söz konusu teftişler sonrasında hazırlayacakları raporları Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunacakları ve raporlar doğrultusunda usulsüz işlemler yaptığı tespit edilen ilgili müdür, amir ve memurlar hakkında gerekirse adli ve idari işlemler yapılacak. Müfettişler, geriye dönük son 3 yılı inceleyecek.

37 polis müdürü merkez emniyete

Emniyet yönetimi geçen hafta içinde aldığı yeni bir kararla aralarında İçişleri Bakanlığı aleyhine dava açan ve halen Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yapan 37 polis

müdürünü merkez emniyet müdürü olarak görevlendirdi. Merkez emniyet müdürlüğü kadrosuna tayini çıkan polis müdürlerinin ataması hafta sonunda tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber