İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mezun öğrenciye 'uyarı' cezası gitti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki bir protestoya katılan öğrenciye mezuniyetinden 10 ay sonra uyarı cezası verildi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2014 07:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Mezun öğrenciye 'uyarı' cezası gitti

ARİF BALKAN İstanbul

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden Haziran 2013'te mezun olan Erdem Zayimoğlu, geçtiğimiz günlerde evine ulaşan 'uyarı' cezasıyla neye uğradığını şaşırdı. 2012 yılında bir panel için okullarına gelen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya yumurta attığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Zayimoğlu'na okulundan mezun olduktan 10 ay sonra 'uyarı' cezası verildi.

'Kınamıyoruz, uyarıyoruz'

Gizli ibaresiyle evine gönderilen zarfı açan Zayimoğlu, şu yazıyla karşılaştı: "18.05.2012 tarihinde hakkınızda açılan soruşturma ile ilgili olarak yapılan değerlendirmeler ışığında, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin 5. maddesi (b) bendinde belirtilen "Ders, seminer, uygulama, laboratuvar, atölye çalışması, bilimsel toplantı ve konferans gibi çalışmaların düzenini bozmak" hükmü uyarınca 'kınama' cezası ile cezalandırılmanız gerekirken daha önce disiplin cezası almamış olmanız nedeniyle YÖK Öğrenci disiplin yönetmeliğinin 23. maddesi gereğince 'uyarma' cezası ile cezalandırılmanıza karar verilmiştir."

'Ne yaptığımı soran yok'

Yazıyı okuduktan sonra şaşkınlıktan kahkaha attığını söyleyen Zayimoğlu, mezun olduktan sonra İstanbul'daki ailesinin yanına, döndüğünü belirterek şunları söyledi: "2012 yılında gerçekleşen bir olayın ardından yani üstünden 2 yıl geçtikten sonra okulum bana uyarı cezası vermiş. Üstelik kınama veremediği için uyarı vermiş. Mezun olduktan sonra iş bulup bulamadığımı ya da hayatımı nasıl idame ettireceğimi merak etmeyen okulum cezamı kesmiş. Ben de ailemle birlikte okulumu kınayan ve uyaran bir yazı yazacağım ve tekrar kendilerine göndereceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber