İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geliştirme ödeneğine dair mahkeme kararı

Kayseri Bölge İdare Mahkemesi, 13/b'ye göre görevlendirilen öğretim görevlisinin asıl kadrosunun bulunduğu yere göre değil geçici görevle bulunduğu yere göre geliştirme ödeneği alması gerektiğine karar verdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mayıs 2014 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geliştirme ödeneğine dair mahkeme kararı

Kayseri Bölge İdare Mahkemesi, 13/b'ye göre görevlendirilen öğretim görevlisinin asıl kadrosunun bulunduğu yere göre değil geçici görevle bulunduğu yere göre geliştirme ödeneği alması gerektiğine karar verdi.

Nevşehir Üniversitesi'nde çalışan bir öğretim görevlisi Gülşehir MYO'ya görevlendirilmiştir. Nevşehirin geliştirme ödeneği oranı 40, Gülşehirin ise 70'tir. Tartışma ise, 13/b'ye göre görevlendirilen öğretim görevlisinin geliştirme ödeneğinin asıl kadrosunun bulunduğu yer üzerinden mi, yoksa geçici görevle çalıştığı yer üzerinden mi hesaplanacağıdır.

Kayseri Bölge İdare Mahkemesi, 13/b'ye göre yapılan görevlendirme süresiz olduğu için bu görevlendirmeyi naklen atama gibi değerlendirmiş ve öğretim görevlisine Gülşehir üzerinden geliştirme ödeneği verilmesine karar vermiştir.

Mahkeme ayrıca, davacıya geçmişe yönelik olarak da, başvuru tarihinden önceki 60 günden başlamak üzere geriye dönük ödeme yapılmasına karar vermiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber