1 hafta daha yağmur var - Haritalı

Sıcaklıklar İç bölgelerde 3 ila 5 derecede azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2014 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 hafta daha yağmur var - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu ile Mersin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Trakya, Afyon, Isparta, Burdur, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Çorum ile Samsun'un batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç bölgelerde 3 ila 5 derecede azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, iç bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-60 km/s); yarın İç Anadolu Bölgesi'nin güney ve doğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Trakya, Afyon, Isparta, Burdur, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Çorum ile Samsun'un batısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli(30-60 km/s), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda akşamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber