TKHK'nın başkanı Bakar mı olacak?

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda, Dokucu'dan boşalan koltuğa Mehmet Bakar'ın atanabileceği belirtiliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2014 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TKHK'nın başkanı Bakar mı olacak?

Sağlık Bakanlığı, paralel isimleri kritik görevlere getirdiği öne sürülen Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dokucu'nun görevine son verdi. Bakanlıkta 2 bürokrat daha görevden alındı.

Devlet bürokrasisindeki Bakanlığı'nda da başladı. Bakanlığın üç önemli bürokratı geçtiğimiz hafta görevden alındı. Cemaate isimleri kritik görevlere atadığı iddia edilen Kamu Hastaneleri Başkanı Ali İhsan Dokucu'nun yanı , ilgisi bulunmayan Araştırmaları Genel Müdürü Uğur Dilmen ile Acil Genel Müdürü Ali Coşkun'un da görevine son verildi. Dokucu'dan boşalan başkanlığına, geçtiğimiz aylarda bakanlıkta müsteşar yardımcılığına getirilen Mehmet Bakar'ın atanabileceği . Bakanlık kulislerinde Coşkun'un yerine Mehmet Koşargelir ile Ankara İl Müdürü Seraceddin Çom'un isimleri geçiyor


ALİ İHSAN DOKUCU NEDEN GÖREVDEN ALINDI

Ali İhsan Dokucu geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı tarafından görevden alınmıştı. Bu görevden alma, paralel yapıyla ilişkilendirilmişti. Ancak görevden alma, paralel yapıdan ziyade Dokucu- Bakar arasındaki gerginlikten kaynaklanıyor görünmektedir.

2011 yılında İstanbul'da yaşanan olayda bir sivil toplum örgütü üyeleri Ak Parti hükümetinin sağlık politikalarını eleştirmiş, o sırada toplantıda bulunan İl Müdürü Dokucu derneğin ve yetkililerinin özür dilemesini istemişti. Mehmet Bakar ise küsüye gelerek , "Burası bir sivil toplum örgütüdür. Bizim derneğimizin toplantısında 'müsaade edemem' diye konuşamazsın. Bizim arkadaşımız, sizin arkadaşınızdır. Bizim muhatabımız siyasilerdir" demişti.

Mehmet Bakar'ın 9 Nisan'da Müsteşar yardımcılığına atanması Bakanlıkta büyük bir gerginlik oluşturmuştu. İşte görevden almanın, Sayın Bakanın tercihini Dokucu yerine Bakar'dan yana kullandığını gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber