Kapıdan kovulan kitap bacadan öğrenciye ulaşır

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP yönetiminin uyarılarına ve 'Kamuoyunda gereksiz tartışma yaratacak kitap dağıtmayın' genelgesine rağmen, belediye başkanları bildiklerini okuyor. Partiye bağlı belediyelerin dağıttığı kitapların yol açtığı tartışmalara nokta koymak isteyen AKP'nin pek başarılı olamayacağına yönelik son örnek Erzurum'dan geldi.

Merkez Palandöken Belediye Başkanı AKP'li Cenap Köksal Birdal, 'Bu Vatan Bizim' adlı kitabı 5 bin adet bastırarak okullara gönderdi. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon, incelemesinin ardından Vali Yardımcısı Mustafa Şahin'in imzasıyla 30.05.2006 tarih ve 19508 sayılı resmi yazıyı belediyeye gönderdi.

Cevapta, şu ifadeler vardı: "Kitaptaki bilgilerin tarihi gerçeklere uygun olduğu, ancak belediyeye ait çeşitli reklamlara yer verdiğinden dolayı öğrencilerimiz ile kamuoyu üzerinde yanlış anlaşılmalara yol açacağı düşüncesiyle okullara dağıtılması uygun görülmemiştir."

Karar, Birdal'ı hiç memnun etmedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğrencilere boyama kitabı ve boya kalemi dağıttığını belirten Birdal şunları söyledi: "Kitapta, Çanakkale Zaferi, Cumhuriyet'in kuruluşu, Atatürk'ün Erzurum'a gelişi, Cumhuriyet'in temellerinin nasıl atıldığı, Ermeni mezalimi ve Nenehatun var. Teşekkür bekliyordum, hatta, '50 bin öğrencimiz var, 5 bin adet çok az' demelerini istiyordum. Birileri böyle önemli bir kitabı çocuklara dağıtmamızı engelliyorsa ben de ev ev dolaşıp velilere dağıtırım. Kitaplardan Başbakanımız Tayyip Erdoğan, bakanlarımız ve askeri yetkililere de gönderdim."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber