Arıtma tesisleri 24 saat takip ediliyor

-"Debisi 10 bin m3/gün üzerinde olan arıtma tesisleri 24 saat izleniyor. Bu yıl izlemeye alınan havza sayısı 6'ya çıktı. Susurluk ve Sakarya havzası da mevsimsel izlemelere dahil edildi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2014 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arıtma tesisleri 24 saat takip ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, debisi 10 bin m3/gün üzerinde olan arıtma tesislerinin 24 saat izlendiğini, bu yıl izlemeye alınan havza sayısının 6'ya çıktığını, Susurluk ve Sakarya havzasının da mevsimsel izlemelere dahil edildiğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın debisi 10 bin m3/gün üzerinde olan arıtma tesislerinin çıkışlarına atık su izleme istasyonları kurulması zorunluluğu getirdiği belirtilerek, "Böylece, debisi 10 bin m3/gün üzerinde olan arıtma tesisleri 24 saat izleniyor. Ölçüm sistemleri ile alıcı ortama verilen suların temel kalite göstergeleri olan pH, iletkenlik, çözünmüş oksijen, debi ve sıcaklık değerleri on-line olarak ölçülüyor. Şu an itibariyle ülke genelinde 115 istasyonun veri entegrasyonu sağlandı" ifadeleri kaydedildi.

-Havzalar sıkı takipte

Bakanlığın 2011 yılında başlattığı Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programını (EKİP) genişleterek, uygulama kapsamında Ergene, Küçük Menderes, Gediz ve Kuzey Ege Havzalarında yapılan mevsimsel izlemelere bu yıl Sakarya ve Susurluk Havzaları da dahil edildi.

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Tesislerin arıtma çıkışlarının 7 gün 24 saat on-line izlenmesi ile Bakanlığımızın, kirliliğin yerinde tespitine yönelik müdahale ve mücadele kapasitesi artmıştır. Söz konusu çalışmaya ilerleyen zamanlarda ilave parametreler eklenecek ve kademeli olarak daha küçük debili tesislere de uygulanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber