Türkiye Bilişim Ansiklopedisi basıldı

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) ve özellikle yaşamını yitiren Tuncer Üney'in önderliğinde başlayan Türkiye Bilişim Ansiklopedisi'nin basımı tamamlandı.

Türkiye Bilişim Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Bilişim Ansiklopedisi" projesinin vakfın ve Papatya Yayıncılık Eğitim'in ortak projesi olarak başladığı belirtildi. Türkiye'nin seçkin bilim adamları, araştırmacıları, sektör temsilcilerinin de çalışmalarıyla katkı sağladığı ansiklopedi, bilişim-bilgisayar alanında hem teknik hem de sosyal konuları içeriyor. Ansiklopedisi yaklaşık 200 bilişimcinin katkısıyla hazırlandı.

Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe terim karşılıkları verilen ansiklopedide zengin bir "Bilişim-Bilgisayar Terimleri Dizini" de bulunuyor. Anksiklopedinin, bilişim- bilgisayar profesyonellerinin, araştırmacıların, bilim adamlarının ve üniversite öğrencilerinin başvuru kaynağı olma özelliğini de taşıdığı kaydedildi.

Ansiklopedi de Türkiye bilişimiyle ilgili 60, evrensel bilişim konularıyla ilgili 179 özgün makale yer aldığı belirtilen açıklamada, bu makalelerin 196 yazar tarafından yazıldığı ve 22 editör tarafından da gözden geçirildiği vurgulandı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber