Kendi işyerinden kendini sigortalı gösterenler dikkat!

Kaynak : SGK Rehberi
Haber Giriş : 07 Mayıs 2014 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendi işyerinden kendini sigortalı gösterenler dikkat!

2011 yılı Mart ayından önce Bağ-Kur'lu kişilerin SSK'lı bir işte çalışmaya başlamaları halinde önce başlayan sigortalılıkları, yani Bağ-Kur'lu sigortalılıkları geçerli sayılırken 5510 sayılı yasada yapılan değişikliğin ardından 2011 yılı Mart ayından itibaren hangi sigortalılığın önce başladığına bakılmaksızın SSK'lı sigortalılık geçerli sayılmaya başlandı .

Bağ-Kura tabi olan kişilere böyle bir imkan tanınırken kanun koyucu yasaya bir de şart koydu ve dedi ki, Bağ-Kur'lu kişiler kendi işyerlerinden veya ortak oldukları işyerlerinden kendilerini sigortalı olarak bildiremezler.

Bir kişinin kendi işyerinden veya ortak olduğu işyerinden kendisini SSK'lı bildirmesinin, yani sanki kendi kendisine ücret ödüyormuş gibi kendisini SSK'lı olarak bildirmesinin doğruluğu kabul edilemeyeceğinden kanun koyucunun getirmiş olduğu bu şart da gayet isabetliydi.

Ne var ki kanun koyucu böyle bir şart koyarken yasada herhangi bir istisnaya yer vermemişken, SGK kanun koyucunun koyduğu bu şartı önce 2013/11 genelgesi ile daha sonra 2014/5 genelgesi ile değiştirdi.

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber