İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin TL tazminat kazandı

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2014 13:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin TL tazminat kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran 2013'te bir televizyon programında ve 29 Ekim 2013'te Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi"nde yaptığı konuşmalarda, "kişilik haklarına saldırdığı ve ağır hakaretlerde bulunduğu" gerekçesiyle açtığı davada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı.

Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu konuşmalarında müvekkilinin kişilik haklarına saldırdığı ve ağır hakaretlerde bulunduğunu savunarak, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu konuşmalarda kullandığı 'dikizlemek' kelimesinin argo bir kelime olduğunu ve röntgencilik anlamında kullandığını söyledi.

29 Ekim 2013- Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a ağır sözler/ Video

Cemaloğlu, davanın kabulü ve tazminata hükmedilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Çelik ise davanın reddedilmesini talep etti.

Davayı kısmen kabul eden Hakim İsmail Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a 10 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, 3 Haziran 2013'te bir televizyon programında ve 29 Ekim'de Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi"nde yaptığı söz konusu konuşmalarının, açıkça hakaret etmeyi, aşağılamayı, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, husumete ve kine maruz kalmasını amaçladığı savunulan dilekçede, Kılıçdaroğlu'ndan 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber