10 Mayıs 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2014 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 Mayıs 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

1- Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü ve "Danıştay ve İdari Yargı Günü"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen törene katılacak.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iştirak edecek.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Danıştay ve idari yargı mensuplarından oluşan heyetle Anıtkabir'i ziyaret edecek, resepsiyon verecek.

(Ankara/10.00/14.00/TBMM/19.30)

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'ye gidecek.

(Ankara)

3- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Romanya'da

Çiçek, Bükreş'te parlamento binasında düzenlen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi Toplantısı'na katılacak, ikili görüşmelerde bulunacak.

4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapacak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası binasının hizmete giriş törenine katılacak.

(Afyonkarahisar/14.00/17.00)

5- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kentsel dönüşüm konusunda basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da darbe karşıtları hakkında verilen idim kararlarının yankıları, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

- Devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve oğulları ile dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ve 6 yardımcısının 25 Ocak 2011 devrimi sırasında, "Göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla yargılandıkları davaya devam edilecek.

- Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 47 sanığın, "Şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" suçlamasıyla yargılandıkları "Ziraat Yolu"olarak bilinen davanın duruşması yapılacak.

(Kahire)

3- Nijerya'da bir yatılı okuldaki kız öğrencilerin Boko Haram örgütü tarafından kaçırılmasının ardından gelişmeler izleniyor.

4- Ukrayna'nın doğusu ile Rusya tarafından ilhak edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Öğrenci Yıl Sonu Programı'na katılacak.

(Ankara/15.00)

2- Nüfus mübadelesinde Türkiye ile Yunanistan arasında Sakız Adası'nda yapılan ancak sağanak nedeniyle üç dakika sonra tatil edilen Karşıyaka-Lailapas takımlarının dostluk maçının kalan 87 dakikası, 84 yıl sonra yine Sakız Adası'nda Fafalion Stadyumu'nda oynanacak

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 33. haftaya Gençlerbirliği-Medical Park Antalyaspor maçıyla devam edilecek.

(Ankara/19.00)

2- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off çeyrek final serinin ilk maçlarında Akhisar Belediyespor-Yeşilgiresun Belediye, Vestel-Aydem Pamukkale Üniversitesi, Ankara DSİ ERA-İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Manisa/15.00/Ankara/16.00)

3- Avrupa Birliği Bakanlığı Kupası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kupası koşuları 75. Yıl Hipodromu'nda yapılacak.

(Ankara/16.30/17.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber